Havalandırma Sistemleri
Herhangi bir kapalı alandaki havanın başarılı bir biçimde tahliye edilmesi, havalandırma sistemleri tarafından sağlanmaktadır. Hem ortamın çalışmaya uygun olması hem de görev yapan personelin daha sağlıklı şekilde faaliyetlerini devam ettirebilmesi için gereklidir. Sistem sayesinde kirli olarak tanımlanmış olan hava yerini taze havaya bırakacaktır. Bunun için tasarlanmış olan komplike sistemler; bulunduğu yerin fiziksel özelliklerine göre tasarlanarak, estetik açıdan herhangi bir sorun içermez. Koç Havalandırma ile ihtiyacınız olan havalandırma sistemini satın alabilirsiniz.
Havalandırma Sistemleri Nelerdir?
Havalandırma sistemleri, farklı birçok alanda kullanılır. Bundan dolayı birden çok çeşidi vardır ve bunlar şöyledir;
- Fabrika Havalandırma Sistemleri
- Duman Tahliye Sistemleri
- Toz Toplama Sistemleri
- Sulu Filtre Sistemleri
- Karbon Filtre Sistemleri
- Menfez Sistemleri
- Isı Gerilim Cihaz Sistemleri
- Otopark Havalandırma Sistemleri
Havalandırma Sistemleri Çeşitleri Nelerdir?
İki farklı çeşitte uygulanır.
- Doğal Havalandırma
- Mekanik Havalandırma
Doğal Havalandırma, son derece klasik olmasının yanı sıra, günümüzde artık çok sık kullanılmamasıyla dikkat çekmektedir. Bir ortam içinde yer alan hava hem basınç hem de sıcak farkının ortaya çıkmasından dolayı sabit kalmaz. Hareket halindedir. Bunun çıkışı ise kapı, pencere ya da boşluklardan olmaktadır.
Mekanik Havalandırma, daha modern bir çalışma prensibine sahipken, aynı zamanda son derece verimli olmasından dolayı beklentileri karşılar. Bunun temel nedeni ise sistemin başarılı bir biçimde çalışırken, havanında buna göre şartlandırılmasını sağlamasıdır. Gerek nem koşulları gerekse sıcaklık düzeyinde istenen değişimler, mekanik havalandırma ile mümkündür.
Mekanik Havalandırma Çalışma Prensibi Nasıldır?
Havalandırma sistemleri arasında en çok tercih edilen sistem olan mekanik yani cebri havalandırma; kötü havayı tahliye ederken, temiz havanın içeri girmesini sağlar. Bu iki hareket de özel bir sistem ile sağlanmaktadır. Bunun için fan kullanılır. Fanların birden çok görevi vardır. İlk olarak dışarıdan hava üfleme işlemini yapmaktadır. Bunun ardından hava akımının hem filtreden hem de ısıtıcıdan geçirilmesi süreci başlar. Bu noktada talebe göre gerekli derecelendirmelerin yapılması mümkündür. Hava burada temizlendikten sonra iç ortama uygun bir hale gelir.